Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πάρκο Χελμού Βουραϊκού και Επιστολή της Συντονιστικής

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον διάλογο που εξελίσσεται μετά την δημοσιοποίηση της ανοιχτής επιστολής  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=193409&cid=17
και  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3192.html προς τους υποψήφιους των προσεχών εκλογών.

Από ότι γνωρίζω οι κάτοικοι που αντιδρούν στη ΚΥΑ δεν είναι εναντίον του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού. Αντίθετα,  επιζητούν τη προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γιατί οι πιο πολλοί μεγάλωσαν σε αυτή,  την αγαπούν, ζουν στην περιοχή και φυσικά τους ενδιαφέρει το μέλλον της.

Αντιδρούν όμως στην αυθαίρετη οριοθέτηση των περιοχών που έγινε με εσπευσμένη υπουργική απόφαση της τελευταίας ημέρας της καταρρέουσας κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δε συμπεριέλαβε περιοχές με σπάνια και ιδιαίτερα γνωρίσματα, ενέταξε όμως στο Πάρκο περιοχές αγροτικές χωρίς ιδιαιτερότητα περιβαλλοντική ή βιολογική, στερώντας έτσι από τους κατοίκους το δικαίωμα χρήσης και αξιοποίησης των νομίμων περιουσιών τους.

 Η συντονιστική επιτροπή που έχουν φτιάξει οι κάτοικοι Καλαβρύτων και Διακοπτού είναι εναντίον της ΚΥΑ και όχι εναντίον  του Πάρκου ή του Φορέα. Και κατά τη γνώμη μου σωστά ζητά από τους υποψήφιους να δεσμευθούν ότι θα πράξουν τα αυτονόητα, να συνδράμουν δηλαδή ώστε η πολιτεία να προστατεύσει. ό,τι πρέπει να προστατευθεί και να αποδεσμεύσει ό,τι εντελώς αδικαιολόγητα και αυθαίρετα έχει δεσμευθεί.

Γιάννης Σαρρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου